Transparență și certificare

Ocolul Silvic Valea Șieului RA implementează un sistem de certificare a managementului forestier, considerat un instrument asociativ care garantează respectarea unor proceduri de gestionare responsabilă a pădurilor.

Consultarea publică a factorilor interesati

O parte importantă a sistemului de certificare a managementului forestier este reprezentat de consultarea tuturor grupurilor interesate privind impactul social și de mediu al modului de gestionare a pădurilor administrate de Ocolul Silvic Valea Șieului RA. Anual, au loc consultări publice cu organizații din domeniul agențiilor guvernamentale (cu rol în protecția mediului, respectarea regimului silvic, a sistemului de gospodărire a apelor), administrații ale ariilor protejate, organisme neguvernamentale, instituții de învățământ, asociații de vânătoare, reprezentanți ai unităților administrativ teritoriale, agenți economici din turism, exploatări forestiere etc.

Lista curentă a factorilor interesați care sunt notificați constant în procesul de consultare poate fi accesată aici images

Dacă doriți să fiți integrați pe această listă și să beneficiați de notificări în vederea procesului de identificare a impactului social și de mediu, vă rog, să ne sesizați la adresa de e-mail os_sieu@yahoo.com

Identificarea Padurilor cu Valoare Ridicata de Conservare

OS Valea Șieului RA implementează și procedura de identificare și monitorizare a Pădurilor cu Valoare Ridicată de Conservare (PVRC). Identificarea și gestionarea acestor păduri se face pe baza „Ghidului practic pentru identificarea și managementul pădurilor cu valoare ridicată de conservare”, elaborat de WWF (2013) – disponibil public pe www.certificareforestiera.ro.

În mod specific suntem interesați de orice informații privind identificarea Pădurilor cu Valoare Ridicată de Conservare, conform criteriilor și evaluării finale prezentate în Raportul privind Evaluarea finala a Padurilor cu Valoare Ridicata de Conservare. PVRCimages

Procedură privind înregistrarea și soluționare reclamațiilor

Ocolul Silvic Valea Șieului RA vine în întâmpinarea tuturor sezizărilor privitoare la modul de gestionare a pădurilor administrate, inclusiv cele realizate de personalul propriu, prin implementarea unei proceduri specifice de înregistrare și soluționare a reclamațiilor.

În situația în care doriți să ne sesizați modul de desfășurare a unor activități, pe care le considerați nelegale, vă rugăm, să ne furnizați informațiile din formularul următor images.

Aici puteți  face o reclamație on-line referitor la furturi de lemn si alte incalcari a regimului silvic

Sesizări și reclamații recente

 

 

Va contactez pentru ca recent am incercat sa ajung in muntii calimani si am ajuns foarte greu pana in rezervartie din cauza drumului care este plin de gropi. Oamenii din zona au spus ca ocolul valea sieului trebuie sa repare drumul. Cand va fi reparat drumul acela? Pentru turisti e foarte rau.

Multumesc.

Reclamație 2

 

Reclamație 3

 

Raspuns OS Valea Sieului 

Drumul forestier din zona rezervatiei ,satul Gura Haitii  se afla in administratia OS VATRA DORNEI, avand obligatia de reparatie a acestuia.